POVESTILE CELOR PE CARE DORIM SA-I AJUTAM

POVESTILE CELOR PE CARE DORIM SA-I AJUTAM

sâmbătă, 11 decembrie 2010

POVESTEA ANDREEI

Ajutor pentru o fetita otravita cu soda caustica

Este vorba despre finuta mea Andreea careia bunica ei "din gresala " i-a dat sa bea soda caustica.Au nevoie de bani pentru transfuziile de sange pe care le face la o clinica din Iasi. Are 7 ani si pana la ora actuala are 49 de operatii si anestezii generale (pentru ai putea repara tubul digestiv). Din cauza anesteziilor a inceput sa i se coaguleze sangele si de aceea este nevoie de aceste transfuzii pentru a-i schimba tot sangele.
Povestea a inceput in urma cu 5 ani, atunci Andreea avea 1 an si 8 luni. Parintii ei sunt din sat Homocea jud Vrancea si se ocupa cu vanzarea de zarzavaturi in piata la Obor. Cand veneau in Bucuresti o lasau pe cea mica cu bunica...si asa s-a intamplat necazul. Imediat dupa ce a fost otravita a fost adusa la spitalul Budimex unde medicii nu ii mai dadeau nicio sansa iar pe mama ei o trimiteau la pompe funebre sa pregateasca totul de inmormantare. Norocul ei pot spune a fost un medic de acolo Dr. Dan Gheorghe Catana (din pacate a decedat in 2007) care si-a pus ambitia si a operat-o si i-a bagat in stomac un tub prin care sa se poata hrani, dupa aceasta operatie au urmat multe altele pentru reconstructia tubului digestiv, larinelui, faringelui ...a asteptat cateva luni vindecarea dar intre timp i s-a lipit laringele de faringe incat nu isi mai putea inghiti nici saliva. A fost din nou operata si de abia dupa aceea a reusit in sfarsit sa poata manca normal si sa simta gusturile. Iar cand am crezut ca totul s-a rezolvat am primit o alta veste in care ni se spunea ca e suspecta de leucemie...asa a fost si au inceput din nou alte analize, tratamente...a facut pana la urma transplant de celule stem recoltate din singurul dintisor de lapte care ii mai ramasese sanatos. Acum i se coaguleaza sangele...spun doctorii ca din cauza prea multor anestezii si acum face transfuzii de sange la un spital din Iasi. Leucemia i-a recidivat, i-a atacat si oasele iar acum face transfuzii plus un tratament cu cartilagiu de rechin (daca am inteles eu bine).
Cam asta este povestea Andreei, un copil care a suferit in 7 ani mai mult ca un om intr-o viata.Dar daca a avut vointa sa traiasca atunci cand medicii spuneau ca nu are sanse sigur o sa poata si acum.

Cont RO 09 INGB 0000999900547926 Iordache Cosmin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu